fbpx
Tudtad, hogy a rendszeres MOZGÁSSAL CSÖKKENTHETED a cukorbetegség kockázatát,

és a már kialakult cukorbetegség SÚLYOSSÁGÁT IS ENYHÍTHETED?

Tapasztalat, hogy a sportolással kevesebb inzulin felhasználásával kerül a glükóz a sejtekbe, a szakszerűen felépített edzés javítja az anyagcsere-egyensúlyt, csökkenti a testzsírszázalékot!

Nem csupán az állóképességi sportok (úszás, kocogás, sífutás, evezés, kerékpározás, stb.) alakítják ki a jótékony hatást, hanem az ellenállással szemben végzett tréningek is.
Mindemellett bizonyított, hogy a közösségben végzett mozgás egyben nagy élményt és biztatást is jelent, így a pozitív hatások pszichés síkon is érvényesülnek.

Sokan nem tudják, de a 2-es típusú cukorbetegség elsődleges kezelési módja az életmód terápia. Ennek egyik része a rendszeres testmozgás, mellyel igen eredményesen lehet csökkenti a vércukor szintjét.

 Milyen befolyást gyakorol a vércukor és az inzulin szintjére a rendszeres fizikai aktivitás?

Csökkenti a testsúlyt
A 2-es típusú cukorbetegség egyik fő rizikófaktora a túlsúly, mely az állapot javulását is jelentősen hátráltatja. Éppen ezért fontos a cukorbetegeknél a súlytöbblet leadása, és már a testtömeg 5%-s csökkentésének, 2-8 kiló leadásának is megvan a gyümölcse. A túlsúly miatt ugyanis csökken a sejtek inzulin érzékenysége, inzulinrezisztencia alakul ki, ami a 2-es típusú diabetes egyik alap problémája, így, ha csökken a túlsúly, nő az inzulin-érzékenység is.

Normalizáld az inzulin és a vércukor szinted!
Az inzulin és a vércukor szintje erősen összefügg egymással, hiszen az inzulin segíti a vércukor beépülését a sejtekbe, így ha kevés az inzulin, a vércukor szintje megnő a vérben. Rendszeres, napi, vagy másnaponkénti sportolás, fizikai aktivitás hatására az inzulinrezisztencia mértéke csökken és normalizálódik a vércukor szintje.

Mennyit és hogyan mozogj a tartós eredményért?
Az első és legfontosabb szabály a rendszeresség, hiszen enélkül nem lehet számottevő eredményeket elérni. Mozogj közepes intenzitással hetente 3-4 alkalommal úgy elosztva, hogy ne teljen el 2 napnál több edzés nélkül. Kombináld az erősítő edzést a kardió edzéssel!

ITT A REMEK LEHETŐSÉG, HOGY VÁLTOZTASS VELÜNK AZ ÉLETEDEN ÉS A CUKORBETEGSÉGEDEN!

Málnárium edzésprogram  a kardió és erősítő mozgásformát egyesíti az interval köredzés folyamán mindössze 33 percben, egy vidám, motiváló közösségben.
A heti 3-5 alkalommal végzett 33 perces mozgás javítja az anyagcsere paramétereket, hatékonyabban segíti a vércukorszint tartós optimalizálását.
Mentorod és a csoportos személyi edzők folyamatosan segítenek, hogy a gyakorlatokat helyesen és biztonságosan végezd.
Személyedre szabott táplálkozási méréssel és tanácsadással be tudjuk állítani ideális testsúlyodat, ezzel segítünk szervezetednek, hogy ne terheld a felesleges kilók cipelésével.

Málnárium – Időpontfoglalás

Ahhoz, hogy pontosan lássuk, hogy mennyire terhelhetők izmaid, milyen gyakorlatokat kell végezned, milyen a fittségi állapotod, kizárólag komplex állapotfelmérés után kezdhető meg az edzés a Málnárium Klubban. Az állapotfelmérés alapján kialakítjuk a Te személyedre szabott edzésprogramodat. 

Időpontfoglalás elküldése
Időpontfoglalás elküldése


* Mindazon résztvevőnknek, akik a felmérést követően elkezdik edzésprogramjukat, az Állapotfelmérés INGYENES.

Amennyiben néhány héten belül nem kezded el az edzést, de kíváncsi vagy fittségi állapotodra, és szeretnéd megtudni, hogyan mozogj hatékonyan, az Állapotfelmérés díja 4500 Ft.

Málnárium – Több, mint fitnesz! Válassz minket!

Bármikor érkezhetsz!

Nyitvatartásunk alatt non-stop, bejelentkezés nélkül jöhetsz, amikor csak időd engedi.

Gondoskodás, biztonság!

Az edzéseken pulzusmérővel folyamatosan figyeljük terhelésed, havonta INGYENES kontrollon veszel részt.

33 perc edzés!

Órákon át tartó izzadás helyett a 33 perces edzésen hatékonyan megmozgatod izmaid!
Napod csupán 3%-a!

Intimitás!

A jó hangulatú, intim, női környezetben felszabadultan mozoghatsz, átadhatod magad az edzés örömének.

A kor nem akadály!

A Málnárium edzésprogramot kiemelten ajánljuk 50+, 60+ hölgyeknek és a nyugdíjas korosztálynak is!
Share This