fbpx

A SALSA-FIT köredzés órákat László Irén (Ircsi) tartja Vácon és Gödöllőn is.

Ismerkedj meg Ircsivel!

Szeretném mindjárt itt az elején tisztázni, hogy nem vagyok tánctanár!

„Örömtáncos” személyi edző vagyok, aki megláttam a táncban rejlő nagyszerű lehetőségeket és beépítettem az edzésmódszerembe!

Testnevelő tanárként, számos fitnesztrend edzőjeként is mindig vissza – visszatért a tánc az életembe. Jazz, afro, a hip – hop, majd éles váltással a hastánc és a burlesque…

Aztán a 64. születésnapomra a lányaimtól kaptam ajándékba egy salsa magánórát, ahol megpecsételődött a sorsom…ebben nagy szerepe volt a Salsa Mojito tanárainak: Abelovszky Attilának, Antonitának, Decsy Daninak, és Sanyának a Salsa Fuerte tanárának. Ettől kezdve szenvedélyemmé vált a salsa…

Edzőként először az állóképesség, a koordináció, a hajlékonyság és egyéb kondicionális képességek edzésének nagyszerű lehetőségét láttam meg benne.

Fogyás specialistaként elkezdtem a túlsúlyos nők kardió edzését salsaval színesíteni. Imádták, hogy nem futópadon és egyéb kardiógépeken kell lenyomni az előírt kalóriát, hanem buli hangulatban, jókedvűen, táncolva is lehet fogyni…Természetesen a súlyzós,- és a funkcionális edzést nem váltja ki a salsa, de szívesebben megcsinálták azt is, mert megváltozott az edzéshez való hozzáállásuk, viszonyuk…

A salsa nem igényel előképzettséget, mert szépsége az egyszerűségében rejlik. Nincsenek szabályok, ezért elvek nélküli táncnak is hívják. Az alaplépések nagyszámú ismétlésével, a tempó változtatásával, később a díszítésekkel, karmunkákkal komoly edzés intenzitást lehet elérni!

Őszintén! Te hány évesnek érzed magad? Hogy gondolkodsz erről az életszakaszodról? Vannak céljaid, álmaid? Milyen az önbizalmad? Milyen az önbecsülésed? Ezek a pszichológiai életkorod minőségét meghatározó kérdések! 20 éves edzői tapasztalatom a következő: 50 – 60 + éves Nőknél gyakran előbukkan a ”nekem már reszeltek” hangulat!

Elkezdenek cél nélkül botladozva, nőiességükben elbizonytalanodva, önsajnálatba burkolózva, állandóan visszafelé tekingetve a múltban élni..

Ez olyan, mintha csak a visszapillantó tükröt használnák vezetés közben és bedeszkáznák a szélvédőt!

A befelé fordulással életre kelnek a paradigmák! A kis hangocskák a fejekben azt mantrázzák, hogy ennyi évesen már ezt nem illik, azt nem illik…és sokan bedőlnek ennek… és elkezdenek maguk köré betonfalakat építeni….és egy idő után már nem is érdekli őket, milyen az élet a betonfal túloldalán!

Ezt a „nekem már a B – oldal forog” hangulatot segít kiütni a SALSA!

Mert a salsa kitartóan gyakorolva életérzéssé válik, egyszerűen jókedved lesz tőle! ,…mert a salsa a belső szabadságról szól, mert salsa közben az lehetsz, aki csak lenni szeretnél!

Őszintén! Te mennyire érzed magad igazi, minőségi nőnek 60 fölött?

Ne elégedj meg a jó alakkal, az optimális testsúllyal, mert Te is tudod, hogy az igazi nagy titok belül rejtőzik…belső szépség, nőies kisugárzás, vonzerő, kecses királynői testtartás, finom, nőies mozdulatok akárhány évesen is! Hogy állsz ezekkel a mutatókkal?

Bónuszként megkapod mindezeket a Salsa – fit edzéseken, és azt a Női minőséget, amire minden Nő vágyik!

A kettős módszer eredménye egy gyönyörű, funkcionálisan jól működő, vonzó, nőiesen izmos test lesz! Biztos vagyok abban is, hogy az edzés végére jelen lesz a NŐ, egy sokkal magasabb rezgésszint a teremben!

Share This