Málnárium kavitációs zsírbontás

Hogyan zajlik a kavitációs zsírbontás? 

A kavitációs zsírbontás során alkalmazott, kizárólag a bőr alatti zsírsejtekre ható, 40.000 Hz-es fókuszált ultrahangrezgés rezgésbe hozza a zsírsejteket, majd a sejtek közötti térben számtalan mikro vákuumbuborékot képez. A zsírsejtek ennek következtében túlnyomás alá kerülnek, a sejtburok megbomlik, a bennük található víz felhevül, a zsír pedig triglycerinre valamint zsírsavra bomlik és elfolyik a sejtek közötti térben.

A sejtek intenzív rezgésének, és az eközben termelődő hőnek köszönhetően javul a sejtek anyagcseréje, valamint felgyorsul a nyirokáramlás, így a kavitációs zsírbontás során felszabadult salakanyagok kiürítése is hatékonyabb lesz. A hő hatására vérbőség alakul ki, az erek kitágulnak, nő a sejtfalak áteresztőképessége, így a kezelés közben és után alkalmazott gélek  hatóanyagai könnyebben bejutnak a sejtekbe.

A kavitációs zsírbontás során felszabaduló zsírok és salakanyagok a nyirokrendszeren keresztül az érrendszerbe, majd a vér útján a méregtelenítő szervekhez (máj-epe, és vese) kerülnek, és a vizelettel illetve a széklettel távoznak a testből. Ez a folyamat napokig is eltarthat, ám bizonyos szabályok betartásával (pl. megfelelő folyadékfogyasztás, finomított cukor kerülése, nyirokmasszázs) jelentősen gyorsítható.

 

Miért fontos az intenzív edzés a kavitációs zsírbontás mellett? 

A rendszeres testmozgás elengedhetetlenül szükséges a kavitációs zsírbontás mellett, hiszen a felszabaduló zsírok és salakanyagok távozásához gyorsítani kell az anyagcserét és a nyirokrendszer működését. Az intenzív testmozgás hatására megemelkedik a pulzusszám és nagyobb mennyiségű oxigént lélegzünk be, amely gyorsítja az anyagcsere folyamatokat.

Ugyanakkor a zsírbontás mellett az IZOMERŐSÍTÉS nélkül nem teljes az eredmény. A test és bőr tónusának javulása mellett az izmok működése további energiákat igényel, ami a zsír égetését tovább segíti.

 

Meddig tart a kavitációs zsírbontás hatása? 

A zsírsejtek térfogata viszonylag könnyen változik: túlzott zsír és szénhidrátbevitel esetén rövid idő alatt többszörösére is növekedhet, fogyókúra és testmozgás hatására pedig újra normális méretűre csökkenhet. Maga a sejt viszont hagyományos fogyasztó módszerek hatására sosem tűnik el és hízáskor sem osztódik (tehát a zsírsejtek száma életünk során adott). Ezért, ha egy zsírsejtet valamilyen módszerrel sikerül végleg eltávolítanunkmegelőzhetjük, hogy mérete később megnövekedhessen. Jelenleg mindössze két olyan eljárást ismerünk, amely erre képes: a műtéti zsírleszívást, valamint a kavitációt. A fent leírtak miatt a kavitációs zsírbontás nem vált ki jojó-effektust, hatása a kezelt területen tartós.

Végleges alakformálásra olyan zsírbontó kezelés alkalmas, ami a kívánt területről, eltünteti a zsírsejteket. A zsírsejtek ugyanis nem képesek osztódni, a zsírszövet nem képes regenerálódni, ha annak zsírsejttartalma megfogyatkozik.

A műtét nélküli végleges és célzott zsírbontó kezelések közül kavitációs zsírbontás az, amelyik célzott zsírsejtpusztulást okoz szövődmények nélkül.  A zsírsejtelhatást ugyananis a célzott kavitációs ultrahang hatás biztosítja úgy, hogy közben a bőr külső részére nincs hatással. Mindezt műtéti szövődmények lehetősége nélkül.