Bár játékos kedvünkben vagyunk, a de most a találós kérdésünk megfejtését is tálaljuk 🙂
Liszt és cukor nélkül készül a palacsinta, azonban figyeljetek oda!
Ellenőrizzétek a szénhidrát – fehérje – zsír arányokat, hogy megfelel-e az anyagcsere típusotoknak. Ha szükséges egészítsétek ki a megfelelő területet.
HOZZÁVALÓK | fehérje | szénhidrát | zsír | kcal | ||
zabpehely | 250 | gr | 36 | 161 | 17 | 965 |
sütőpor | 1 | csomag | 0 | 3 | 0 | 13 |
tojás | 3 | db | 7 | 0 | 6 | 88 |
kókuszzsír (3 evőkanál) | 36 | gr | 0 | 0 | 36 | 309 |
zabtej | 4 | dl | ||||
édesítőszer ízlés szerint | ||||||
4 fő részére | 43 | 164 | 59 | 1375 | ||
1 fő részére | 11 | 41 | 15 | 344 | ||
arány | 16% | 62% | 22% |
Elkészítése
A zabpelyhet robotgéppel összedolgozzuk, vagy ledaráljuk. A tojássárgáját kikavarjuk az édesítőszerrel, az olajat hozzáadjuk, majd felöntjük a tejjel és beledolgozzuk a zabpelyhet és a sütőport. Fél órán át pihentetjük a tésztát. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a palacsintához adjuk. Tetszés szerint ízesíthetjük különböző aromákkal a tésztát. Kiolajozott palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat.
FONTOS!
Ellenőrizzétek a szénhidrát – fehérje – zsír arányokat, hogy megfelel-e az anyagcsere típusotoknak. Ha szükséges egészítsétek ki a megfelelő területet.