fbpx

Bár játékos kedvünkben vagyunk, a de most a találós kérdésünk megfejtését is tálaljuk 🙂

Liszt és cukor nélkül készül a palacsinta, azonban figyeljetek oda! 
Ellenőrizzétek a szénhidrát – fehérje – zsír arányokat, hogy megfelel-e az anyagcsere típusotoknak. Ha szükséges egészítsétek ki a megfelelő területet.

 

HOZZÁVALÓK     fehérje szénhidrát zsír kcal
zabpehely 250 gr 36 161 17 965
sütőpor 1 csomag 0 3 0 13
tojás 3 db 7 0 6 88
kókuszzsír (3 evőkanál) 36 gr 0 0 36 309
zabtej 4 dl        
édesítőszer ízlés szerint            
4 fő részére     43 164 59 1375
1 fő részére     11 41 15 344
arány     16% 62% 22%  


Elkészítése
A zabpelyhet robotgéppel összedolgozzuk, vagy ledaráljuk. A tojássárgáját kikavarjuk az édesítőszerrel, az olajat hozzáadjuk, majd felöntjük a tejjel és beledolgozzuk a zabpelyhet és a sütőport. Fél órán át pihentetjük a tésztát. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a palacsintához adjuk. Tetszés szerint ízesíthetjük különböző aromákkal a tésztát. Kiolajozott palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat.

FONTOS!
Ellenőrizzétek a szénhidrát – fehérje – zsír arányokat, hogy megfelel-e az anyagcsere típusotoknak. Ha szükséges egészítsétek ki a megfelelő területet.

Share This