fbpx

FIGYELEM! Ez a remek fogás nem minden hormontípusnak ideális, hiszen a bacon vöröshús, így mellékvese és az agyalapi típus anyagcseréjét lassíthatja a fogyasztása.  A tejföl sem ajánlott a legtöbb anyagcsere típusnak, de a köleslepényt más feltéttel is elkészíthetjük. Itt a klasszikus variációt mutattuk be.

HOZZÁVALÓK 6-8 lepényhez (4 főre)     fehérje szénhidrát zsír kcal
köles 300 gr 33 212 12 1113
krumpli (2 db) 160 gr 6 61 0 256
só,bors            
tojás (3 db) 3 db 21 1 19 265
fokhagyma (4 gerezd) 16 gr 1 5 0 24
petrezselyem 1 csokor 2 2 0 61
4 fő részére     63 281 31 1719
1 fő részére     16 70 8 430
arány     17% 75% 8%  

 

HOZZÁVALÓK 6-8 lepényhez (4 főre)     fehérje szénhidrát zsír kcal
tejföl (20%) 400 gr 13 16 80 864
lilahagyma (2 fej) 220 gr 2 22 0 92
bacon 300 gr 50 0 140 1503
petrezselyem 1 csokor 2 2 0 61
4 fő részére     67 40 220 2520
1 fő részére     17 10 55 630
arány     20% 12% 67%  


A kölest háromszoros mennyiségű vízben megfőzzük, majd kihűtjük. A krumplit nagyobb kockákra vágjuk, és szintén megfőzzük. Ha a köles kihűlt, belekeverjük a tojásokat, és belenyomjuk a főtt krumplit is. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az aprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összekeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe, 1,5 centi vastag, tenyérnyi lepényeket formázunk a masszából. 170 fokos sütőben 35-40 percig sütjük őket. Közben a bacont száraz serpenyőben megpirítjuk.

Ha a köleslepény kisült, hagyjuk kicsit kihűlni, majd megkenjük a tejföllel és megszórjuk a pirított baconnel, szeletelt lilahagymával és a felaprított petrezselyemmel.

FIGYELEM!

  • Ez a remek fogás nem minden hormontípusnak ideális, hiszen a bacon vöröshús, így mellékvese és az agyalapi típus anyagcseréjét lassíthatja a fogyasztása.  A tejföl sem ajánlott a legtöbb anyagcsere típusnak, de a köleslepényt más feltéttel is elkészíthetjük. Itt a klasszikus variációt mutattuk be.
  • Figyelj oda minden étkezésnél a típusod szerinti fehérje-szénhidrát-zsír arányokra. Ennél a fogásnál elég magas a szénhidrát tartalom. Kreatívkodhatsz a konyhában más feltéttel is!
    • szénhidrát 46 %
    • fehérje 18%
    • zsír 36 %