Mint minden világnap, így ez a mai GERINC VILÁGNAPJA is a megelőzésről szól. Arról, hogy felhívja a figyelmet a gerinc problémákra:

  • helyes testtartás,
  • megfelelő testmozgás,
  • nehezebb tárgyak helyes emelése,
  • egészséges munkakörülmények kialakítása,
  • sokat ülők számára a megfelelő irodai körülmények de főleg a megfelelő szék és testtartás megválasztása,
  • helyes testsúly kialakítása,
  • megfelelő lábbelik és ruházat hordása…

A “civilizáltabb” országokban a kényelmes, mozgásszegény és jellemzően ülő munkaviszonyok miatt egyre gyakoribbak és súlyosabbak a gerinc betegségek.

Azzal, hogy nem veszünk tudomást róla, vagy a kezdeti fájdalmakra gyógyszert szedünk be, csak a szőnyeg alá söpörjük a problémákat.

Szembe kell nézzünk a ténnyel, hogy a nagy terheket viselő gerincoszlopunk fokozatosan elváltozik és megérdemli a figyelmet, illetve kell időt és energiát szánjunk arra, hogy csökkentsük az elváltozás mértékét és ütemét.

Mivel minden mindennel összefügg, ezért érdemes komplexen vizsgálni a problémákat. Nem csupán az adott szerv betegségét kell kezelni, hanem az egész rendszert kell vizsgálni és helyreállítani az egészséges állapotát.

Ehhez viszont a folyamatot is elemezni kell, hogy mi vezetett a gerinc elváltozásához.

 A Málnáriumban kiváló rehabilitációs sporttrénerünk, Berthold- Szabó Szilvia holisztikus gondolkodásmódja garancia lehet számodra a problémáid teljeskörű feltárására és kezelésére.

 

A Málnárium köredzés pedig a további rehabilitációban kiváló segítség, hiszen a hidraulikus gépeink mozgatása hasonlít a vízben való aqua fitnesz edzéshez.

Ezeket a gépeket eredetileg éppen rehabilitációra fejlesztették ki német szakorvosok és ezt vittük be mi a fitneszterembe. Németországban ma már orvosi ajánlásra és TB támogatásra lehet hidraulikus köredzést végezni.

Reméljük Magyarországon is eljutunk ide.

De addig is használd ki a kiváló lehetőséget a gerinced tehermentesítésére kidolgozott izomerősítő edzéseken. Dolgoztasd meg és erősítsd meg a gerinced melletti izmokat és ne hagyd ki a rugalmasságot biztosító alapos nyújtást sem az edzések után!