fbpx

Sokszor hallom a vendégeimtől, hogy DRÁGA  dolog az egészséges táplálkozás.

Nézzük meg közösen, hogy valóban így van-e.

 IGEN, DRÁGA

…mert valóban drágább a teljes kiőrlésű kenyér, vagy a magvas, stb., mint a sima fehér kenyér…. és drágább sok zöldség is, meg a nemesebb húsok, nem is beszélve a bio termékekről.

De vajon valóban drága-e, ha nem csupán az élelmiszerek árát vesszük számításba, hanem a helytelen táplálkozásból származó egyéb kiadásainkat is:

  • gyógyszerek
  • táplékkiegészítők
  • betegség miatti táppénz alacsonyabb munkabér
  • orvosi ellátás, stb.

Ha valaki sok olcsó cukrot, lisztet, étolajat és tehéntejet eszik-iszik, akkor el fog hízni, cukorbeteg lesz, magas vérnyomása és rossz koleszterinszintje lesz és minden kórokozó nagyon könnyen le fogja gyűrni, tápanyaghiány és emésztőrendszeri gondok okozta immunproblémák miatt.

 

Ezek soha ne legyenek alapélelmiszerei annak, aki egészséges akar lenni!

Mit együnk akkor olcsón ezek helyett?

 

Minden évszakban ott vannak nekünk az idényzöldségek, káposzta, cékla, répa, stb.., a belsőségek, csontok, csontos húsok, a tojás, amik mindig megfizethetők és nem gyengítenek le minket.

Mi magyarok valamiért nagyon nem tudunk leszokni a kenyér evéséről, de ennek nem csak a pénztárcánk az oka, hanem a generációkon átívelő rossz szokás is, ami azt mondja, hogy „péksütemény nélkül nem lesz elég energiánk, nem lakunk jól”.

Tudd meg, hogy Neked mely élelmiszerek adják a legtöbb energiát. Ez mindenkinek más- és más lehet, úgyhogy ismerd meg genetikai anyagcsere típusodat ahhoz, hogy megtanuld hogyan tudod megváltoztatni étkezési szokásaidat, mit mivel tudsz helyettesíteni, ami biztosan a Te szervezeted számára jó és hasznos.

A Málnáriumban megtanítunk tudatosan táplálkozni és megtudhatod a táplálkozási „használati utasításodat”.

Forrás: Bocsi Viki

Share This