RECEPT 1 FŐRE – 13 – 15 DB
Elkészítés:
A mazsolákat válogassuk át, szedjük ki belőle a szárakat, oda nem való dolgokat, majd öntsünk rá forró vizet és így tegyük félre.
Egy nagyobb tálba mérjük bele a kókuszreszeléket, a darált diót, kardamomot. (kardamom helyett fahéjat is használhatunk)
Reszeljük bele egy narancshéját, és adjuk hozzá a narancslevet is.
A mazsolát szűrjük le és botmixerrel pürésítsük.
Majd ezt is adjuk a többi hozzávalóhoz. Alaposan keverjük össze.
A tenyerünkben formázzunk belőle egyforma méretű szaloncukor alakokat.
Majd tegyük őket egy szilikonos sütőpapírral fedett tálcára és tegyük őket hűvös helyre – de ne hűtőbe! – egy napra szikkadni.
Az egy nap elteltével olvasszuk meg a csokoládét vízgőz fölött. Ha túl sűrű, kevés olvasztott kókuszzsírral hígíthatjuk.
Mártsuk ki őket a megolvasztott étcsokoládéban és a papírra visszatéve hagyjuk megkötni a csokoládét rajtuk.