fbpx

Vékonybél-hámot és -bolyhokat regeneráló, gyulladáscsökkentő, tápanyag-felszívódást segítő terápiás hatás. Rendkívüli gyógyító ereje van az alaplének, mert enzimeket is tartalmaz, amelyek segítik az emésztést, regenerálják a bélbolyhokat.

Mindenkinek ajánljuk, de különösen jótékony hatása van a refluxszal, hasmenéssel, székrekedéssel, lassú anyagcserével, gyomorbántalommal, áteresztő bélszindrómával, ill. egyéb, kellemetlen emésztőrendszeri tünetekkel rendelkezőknek, valamint jótékony hatású azok számára is, akik régóta rendszertelenül, helytelenül étkeznek.

Ízületeink védelmére is kiváló, hiszen a csontokból, inakból, porcokból kifővő tápanyagok segítenek megerősíteni a test vázizomzatát, újraépíteni a saját kötőszöveti állományát. A kötőszövetek megerősítése a sérülések megelőzése miatt fontos, illetve az időskori, fájdalommal járó ízületi problémák kialakulásának elkerülését is támogatja.

Milyen további hatásai vannak?

 • a hyaluronsav, a kollagén, valamint a zselatinszerű fehérjék komoly gyulladáscsökkentő hatással bírnak, valamint sejtregeneráló-megújító szerepükről is ismertek,
 • a kíméletes főzésnek köszönhetően rengeteg ásványianyag – többek között kalcium, magnézium, foszfor, kálium – és nyomelem fő ki a csontokból, porcokból és szinte emésztés nélkül feltöltik a kiürült tápanyag raktárakat,
 • kollagéntartalmának köszönhetően jót tesz a hajnak, a körömnek és a bőrnek,
 • az emésztőrendszer helyreállítása mellett a kötőszövetekre, porcokra, ízületekre is pozitívan hat kollagén tartalmának köszönhetően.
 • könnyeben elkerülöd majd az influenzát és megfázást,
 • kiváló bélflóra regeneráló, mert a bélbolyhok letisztításával nagyon jó táptalajt jelent az egészséges bélflóra számára
 • a magas zselatin tartalom javítja az emésztést és csökkenti a bélrendszer gyulladását,
 • jótékonyan hat a fehérvérsejtekre,
 • erős roboráló hatással bír az immunrendszerre,
 • a gicerin segíti a gyomorsav termelődését, így a refluxosoknak egy megváltás,
 • a máj méregtelenítésében is nagy szerepet játszik.

Hogyan készül?

Minimum 24-36 órán át kíméletesen főzzük különféle csontokból, és porcos részekből, emellett gazdagon teszünk hozzá zöldségeket is, hogy ízletes legyen. Leszűrve, zöldségek nélkül tálaljuk.

Érdemes nagyobb adagot főzni és adagonként akár le is fagyasztható.

Naponta legalább két főétkezés alkalmával 1-1 dl fogyasztása varázslatos hatású.

Kiválóan alkalmas krémlevesek és egyéb ételek készítésénél is ez az alaplé.

Ajánljuk, hogy hétvégenként lassú tűzön a következő hétre egyszerre elkészíthető mennyiséget főzz, ami 1 fő számára minden nap kétszeri fogyasztás esetén 15 liter levest jelent.

Igazán nem nagy munka, nem kíván odafigyelést, nagyon lassan fő magától.

Nosztalgikus megjegyzésem, hogy gyerekkoromban a nagymamám nem valószínű, hogy ismerte a terápiás leves tudományos hatását, de utánozhatatlan volt a húslevese, ami olyan lassan főtt a sparhelt szélén legalább egy napig, hogy az egész család azóta is emlegeti azokat a vasárnapi húsleveseket. Legyél Te is ilyen nagyi, hogy emlékezzenek levesedre évtizedek múlva is azzal a többlettel, hogy Te már tudod minden jótékony egészségre gyakorolt hatását is.

Elkészítés

Alaposan átmossuk a csontos húsokat és beletesszük egy nagy fazékba. Hozzárakjuk a hagymát és a foghagymákat, valamint a sót, egész borsot és a köménymagot.

Gyorsan felforraljuk. A keletkezett habot leszedjük a leves tetejéről.

A további főzést elektromos tűzhelyen maximum 2-3-as fokozaton minimum 20-24 órát lefedve főzzük.

A zöldségeket egy nap múlva megtisztítjuk és a leveshez adjuk. Tovább főzzük még egy félnapot nagyon lassú tűzön.

Felhasználás

Nagyon finom húslevest készítettünk, amit feltálalhatunk a családnak. Mivel nagyon sok lével főztük, így a leszűrt lét két deciliteres adagokra osztjuk és hűtőben akár egy hétig is tárolhatjuk, de lefagyasztva is tökéletes.

A terápiás levest alapléként is használhatod például krémlevesekhez, szószokhoz, főzelékekhez is.

Terápiás jelleggel naponta 2 dl levest ajánlott fogyasztani.

Tudj meg többet az anyagcsere típusú táplálkozási programunkról: https://malnarium-vac.hu/taplalkozas