fbpx

Velem együtt szinte minden nő folyamatosan küzd a felesleges kilóival. Minden ezzel kapcsolatosan megjelenő hirdetésre rákattintunk, és bizony nem sajnáljuk a pénzt a csodát ígérő fogyókúrás készítményektől.

Mennyit is próbáltunk már ki eddig?

Mennyit költöttünk már erre? Rengeteget, ugye?

Sajnos a sikeres fogyókúrához és hosszú távon is megtartható ideális súlyhoz nem működnek a csoda kúrák. Miért nem? Mert kúrák csak meghatározott időre szólnak, és ha lejárnak, akkor végre boldogan visszatérünk az eredeti étkezési szokásainkhoz és ezzel visszatérnek a kilók is. Jó esetben csak visszatérnek, és nem növekednek.


Mi a megoldás?
Ismerd meg magad, a saját anyagcsere típusodat és alkalmazkodj a tested „követeléseihez”.

Azt mondod, hogy ez lemondásokkal jár, ezért inkább tovább keresed a tuti csodát?

Amit ajánlok, valóban eleinte lemondásokkal jár, de ha követed a tested, szervezeted működésének étkezési szabályait, bőségesen meghálálja az odafigyelést és extra energiákkal jutalmaz, ami hozzásegít ahhoz, hogy ne legyél kívánós.
Ha a saját egyéni működésed szerint eszel, akkor kiegyensúlyozottabb leszel, elkerülnek a szélsőséges érzelem ingadozások.

A MÁLNÁRIUM táplálkozási mérés és tanácsadás ára 33 ezer forint, de Málnárium klubtagoknak 10 % kedvezmény is jár!

Mit kapsz ezért?
Pontos képet saját anyagcsere típusodról, aminek segítségével megtudod, hogy melyek azok a táplálékok, amelyek jótékonyak számodra és melyek azok, amiket kerülnöd kell ahhoz, hogy elérd a kívánt ideális testsúlyodat.

Megtudhatod, hogyan főzz, hogyan állítsd össze étkezéseidet az eddigi szeretett ízek megtartásával, de a Neked való optimális arányok betartása mellett.

IGEN! Oda kell figyelned magadra, tested jelzéseire, de megígérhetem, hogy már egy hét után érezni fogod a változásokat először a lelkiállapotod, kiegyensúlyozottságod terén, aztán a kilókban is.

Valóban kell hozzá kitartás, odafigyelés és tudatosság.

Gondolkodj mostantól máshogy az étkezéseidre! Ne várd a csodát! A csoda benned van! A szervezeted egy csodálatosan működő finom műszer, ami bőségesen meghálálja az odafigyelést és a számára legmegfelelőbb „üzemanyagot”.

Mielőtt eljössz hozzám egy mérésre, készülj fel fejben Dr. Susan Biali Haas belgyógyász tanácsai alapján, aki  a Harvard Egyetem orvosi karán végzett kutatásokat az elhízás és anyagcsere témában.

 

 • Készülj fel, mert ha fogysz, éhesebb leszel
  Tudnod kell, hogy a fogyás zsírvesztéssel jár, ami kevesebb leptin hormon termelődést eredményez. A leptin köznyelven jóllakottsághormon, tehát ő felel azért, hogy éhségérzetet érezz. Márpedig, ha csökken a zsírsejtek száma, ami a leptint termeli, akkor hajlamos leszel az éhségedet csökkenteni az evéssel.
  Ha viszont tisztában vagy vele, hogy a leptin hiányod okozza a kívánósságod, akkor talán tudatosabban készülhetsz a fogyásodra.
 • Tartsd távol magad a függőséget okozó cukortól
  Sajnos a cukor az egyik legrosszabb dolog, amit a 20. században „feltaláltak” – fehér halálként is említik.
  Eszméletlen gyors a felszívódása a többi fehér szénhidráttal együtt, ami rendkívül veszélyes az inzulin termelés szempontjából, de gátolja a fent említett leptin érzékelését is, ami további éhségérzetet eredményez.
  Tudom, hogy az ősember is szerette az édes ízt, de ő mézet és gyümölcsöt evett, amelyek tápanyagokban és vitaminokban is gazdagok, nem pedig üres cukrozott italokat és ételeket, amelyek biológiai értéke a nullával egyenlő.
 • Mozogj többet – sportolj!
  A fogyással lelassul az anyagcseréd, amit többek között a mozgással tudod felgyorsítani.
  Ráadásul a rendszeres mozgás hatására izmot építesz, amely tovább gyorsítja a zsírégetést, mert a létezéséhez is energiát használ a szervezetedből.
  Végül, de nem utolsó sorba a mozgás hatására, amikor kicsit túllépsz a komfortzónádon, boldogsághormonok is termelődnek, amik pótolhatják az ételek utáni kívánósságodat.
 • Apró trükk, de hasznos, ha csökkented a választási lehetőségeidet
  Ne tarts otthon egészségtelen ételeket. Most menj ki a konyhába és dobj ki minden egészségtelen kaját. Ez pocsékolás? Valóban, de kivételesen hasznos és egészséges.
 • Minimalizáld a stressz és aludj sokat
  Könnyű ezt mondani, mikor az életünk merő stressz? Nem a stressztől kell tehát megszabadulni, hanem meg kell tanulnod kezelni őket.
  A számodra megfelelő stressz kezelő technikák mellett a valódi segítséget mégiscsak az fogja meghozni számodra, hogy mentesíted a szervezetedet a nem neki való ételektől és igyekszel a jótékony élelmiszerforrásokat megtalálni és így a legjobb üzemanyag és azok számodra megfelelő aránya mentesíteni fog a szélsőséges érzelmi és lelki problémáktól.
Share This