fbpx

Az ember étel nélkül hetekig is kibírja, de víz nélkül másfél nap után elpusztul. A víz szerepe az emberi testben tehát létfontosságú, mégsem fogyasztja el a legtöbb nő a számára ajánlott mennyiséget.

 A felnőtt ember testének 70 %-a víz, vagyis egy 80 kg súlyú felnőtt szervezet 54 l vizet tartalmaz.

 Érdekes hasonlóságot mutat, hogy a Föld 70 %-t is víz borítja. Így aztán a vízen keresztül állandó összeköttetésben vagyunk a Földdel.

 Sokan nem veszik komolyan, vagy inkább el sem akarják hinni, hogy mennyire fontos szerepet játszik a VÍZ a szervezetünk működésében. Gondoljunk csak arra, hogy például az agyunk  76 % víz, így a gondolkodásunkat is alapvetően befolyásolja, hogy mennyit iszunk.

 

 

Most pedig igyál meg egy pohár vizet, mielőtt folytatod a cikk olvasását, hogy ennek hatására mondanivalónk minél hatékonyabban beépüljön a tudatodba.

Nézzünk további érdekes adatokat a vízzel és a szervezetünkkel kapcsolatban; Jó esetben egy ember évente több mint 1000 liter folyadékot megiszik, és a veséken naponta 180 liter testnedv folyik át.

  

Te miért nem iszol elegendő vizet?

  • mert félsz, hogy sokat kell mosdóba menned – ráadásul sokszor idegen helyen?
  • mert nem kívánod?
  • mert nem szereted a csapvizet, vagy nem tartod elég tisztának? Sokkal finomabb és egészségesebb italok is vannak? Miért nehezíted a szervezeted számára a feldolgozást? 
  • mert nem tudod, hogy mi mindenre hat pozitívan a víz?
  • mert nem tudod pontosan, hogy mennyi vizet kell naponta innod?Mindenhol mást olvasol erről?
  • mert még nem győztek meg az érvek?