Málnárium Magazin
Legújabb cikkek
FARSANG – ünnepek, ünnepkörök, hagyományok, jeles napok
Éppen csak kihevertük a karácsonyi és szilveszteri lakomázás, ünneplés fáradalmait, máris itt van a vízkereszt, kezdődik a báli szezon. A farsang gyökerei ősidőkig nyúlnak vissza és főleg a tél búcsúztatásáról szólnak. Azt hitték ugyanis a régiek, hogy a tél utolsó...
Hogyan szabadulhatnék meg az édesség kívánástól?
Úgy érzed, hogy nem tudsz ellenállni a pékségből kiáradó csábító illatoknak? Főleg délután, estefelé tör rád a csoki vagy egyéb édesség iránti vágy? Megmagyarázhatatlan hangulat ingadozásaid vannak? Valószínűleg instabil a vércukor szinted, mivel az agyad pánikba...
Újévi jókívánság hagyományos köntösben
Ugye tudod, hogy csak január 6-án ér véget a Karácsonyi Ünnepkör! Újév napjától ezen a héten egykoron jókívánságokkal házaltak a fiatal legények, vagy éppen leányok a Három királyok gúnyájába öltözve és felidézve a Napkeleti pogány Bölcsek; Gáspár, Menyhért, Boldizsár...
Legújabb receptek
Minden mentes bejgli
Hozzávalók egy rúdhoz:A tésztához langyosítsuk meg a növényi tejet, majd a cukorral futtassuk fel benne az élesztőt. Egy keverőtálban mérjük össze a liszteket. Az utifűmaghéjat is keverjük bele az élesztős növényi tejbe, és öntsük az egészet a lisztekhez. Dolgozzuk...
SÜTŐBEN SÜLT „RÁNTOTT” PONTY
Hozzávalók 4 főreElkészítés: Hagyományos módon a besózott halszeleteket lisztbe forgatjuk, majd tojásba mártjuk, végül pedig a zsemlemorzsa helyett zabkorpába hempergetjük. Egy mélytányérba kimért 1 dl olajban a halszeleteket áthúzzuk, és légkeveréses sütőben rácsra...
ASZALT SZILVÁVAL TÖLTÖTT PULYKAMELL TEKERCS PÁROLT BARNA RIZZSEL
Hozzávalók 4 fő részéreElkészítés: Az előre besózott, borsozott pulykamell szeleteket a gesztenyés töltelék helyett vízbe áztatott aszalt szilvával töltjük meg. Ld. gesztenyével töltött pulyka recept. Rizs elkészítés: A zsiradékon átfuttatjuk a rizst, majd felöntjük 2...