fbpx

ÖLELÉS VILÁGNAPJA – avagy TALLÉRT ÉR A MAI ÖLELÉSED

2019-07-08 Összes nap
Málnárium - Több, mint fitnesz!
Phone:+36 30 2216-215
Address: 2600 Vác, Damjanich tér 7.

Ma ölelj meg valakit a Málnárium klubban!

Egy öleléssel megduplázhatod a mai Málnárium tallér adagodat.

Egy ölelés az edzéssel együtt

2 MÁLNÁRIUM TALLÉR

Mit szólnál egy öleléshez,

jól esne az te neked?

Bele lenne csomagolva

barátság és szeretet.

Az ölelés azért csodás:

Szívünk, lelkünk benne van.

Nem is értem, miért félnek

kipróbálni annyian?

Aranyosi Ervin: Baráti ölelés

Az ölelés egy terápia, véletlenszerű, önzetlen kedvesség családtagok, ismerősök, vagy akár idegenek felé, az oka pedig az, hogy jól érezzük magunkat.

Az ölelés fiziológiai hatásáról, eddig csupán annyit sikerült kimutatni, hogy az oxitocin hormon szintet emeli az agyban. Az oxitocin egy nagyon sokrétű és bonyolult hormon az emberi szervezetben. Nevezik a kötődés hormonjának, vagy szeretet hormonnak is.

Az oxitocin hatására az izmok (és a sejtek) ellazulnak, erős fájdalom csillapító hatása van az agyban, és fokozza a bizalom érzését is.

Az oxitocin hormonnak köszönhetően kezdünk el kötődni a másik emberhez. Ez az a hormon, aminek a megemelkedett szintje azt erősíti bennünk, hogy keressük a másik társaságát, legyünk a közelében és jóleső érzéssel tölt el bennünket a másik emberrel való testi, lelki érintkezés.

Egy őszinte ölelésben az embert átjárja a melegség, a megnyugvás és a szeretet érzése.

Az ölelés gyógyító és inspiráló hatásai

Már az is régóta köztudott tény, hogy a gyermekek testi és lelki fejlődésében is elengedhetetlen az ölelés. Ennek hiányában az újszülött babák megbetegszenek és a teljes testi kontaktus hiánya miatt akár meg is hallhatnak. Azok gyermekek akiknek nincs része elegendő testi kontaktusban és ezzel pozitív testi élményekben, megállnak a testi és lelki fejlődésben és a világhoz való viszonyuk elhidegülté és kirekesztetté válik.

Ezért az őszinte és szeretet teljes ölelés, gyógyít, feltölt és megnyugtat is egyben.

Az igazi ölelés technikája

A hatásos ölelés, legalább fél percig tart, ez már elegendő ahhoz, hogy mindkét testben meginduljanak azok a testi, lelki folyamatok, amelyek az ölelés hatására váltódnak ki.

Öleléskor a két ember mellkasa összeér, a szívük elektromágneses tere eggyé válik, a szívük dobogásából keletkező rezonanciák összeadódnak és lassan a két ember szíve egy közös frekvenciát hoz létre.

Gyógyít, feltölt, megnyugtat, örömet okoz és még a környezetünkre is pozitív hatással van.

Öleljünk sokat, öleljünk szívből.

Érdemes minél többször élni ezzel a csodás lehetőséggel és tudatosan ölelni gyermeket, barátot, családtagot és természetesen párunkat ahányszor csak lehetőség adódik rá.
Haladó ölelőknek érdemes kipróbálni az állatok és a növények, elsősorban a fák ölelését is. Mert minden élőlényben működnek olyan érzelminek nevezett energiák, melyek képesek egymás hatását fokozni.

Jó ölelést mindenkinek!

Forrás: http://mentalfitnessguru.hu